O nás


… je v súčasnosti Executive Chef a zároveň spolumajiteľom reštaurácie U nás na Liptove, ako aj  Executive Chef v Penzióne Energetik*** Jasná v Nízkych Tatrách. Predsedá Tatranskému klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vysoké Tatry a pôsobí tiež ako chuťový virtuóz Big Green Egg Slovensko. Niekoľko rokov sa venuje aj tvorbe hotelových a reštauračných konceptov a inovácii v gastronómii.
Venuje sa tvorbe svojej značky Chef u Vás doma – catering, ktorá sa zameriava na oslavy priamo u zákazníka doma formou viac chodového menu, alebo formou grilovania. Je držiteľom viacerých ocenení zo svetových súťaží v rôznych krajinách, akými sú napr. Spojené arabské emiráty, Thajsko, Švajčiarsko, Chorvátsko či Bulharsko.

V neposlednom rade sa Karol Sklenár spoločne s Hotelom Koliba Greta & Stodola Greta  venuje aj benefícii organizovaním rôznych akcií ako napr. súboj šéfkuchárov. Výťažok z nich venujú na pomoc detičkám, ktoré to potrebujú.

… sa venuje profesionálnej gastronómii už od svojich 17. rokov. V tomto veku stál pred rozhodnutím či pokračovať v nadstavbovom štúdiu, alebo prijať ponuku v tom čase v jednej z najluxusnejších reštaurácií  na Slovensku Tempus Fugit. Ponuku prijal a napriek tomu, že sa tým pripravil o možnosť opustiť krajinu a venovať sa gastronómii za hranicami, kde by jeho potenciál určite rástol rýchlejšie, uprednostnil  slovenský trh a ostal tak verný rodnej krajine.
V Tempus Fugit zotrval 3 roky, následne vyskúšal aj iné podniky, aby sa po necelých dvoch rokoch do nej znova vrátil a pod vedením vtedajšieho šéfkuchára Mareka Klučku zotrval až do jej zániku. V jeho mladom veku, no s obrovskými skúsenosťami, už ako 22 ročný začínal ako šéfkuchár mimo centra Bratislavy v Zorno Restaurant. Jeho rukopis na jedlách si všimla aj STV, s ktorou spolupracoval dlhých 5 rokov.
Jeho ambicióznosť postrehol aj niekdajší Executive Chef Red Monkey Group Marek Ort a ponúkol mu spoluprácu ako jeho Sous Chef. Bol poverený chodom talianskej reštaurácie PAPARAZZI a po jeho boku absolvoval eventy, ako napr. Ples v opere. Dané okolnosti a odchod Mareka Orta ho vystrelili na pozíciu šéfkuchára Paparazzi a šéfkuchára pre cateringy spoločnosti RMG. Po pol roku fungovania na tomto poste stratil možnosť sebarealizácie, čo využil hotel Holiday Inn v Trnave, kde vytiahol gastronómiu z prachu a vďaka jeho tvrdej práci a dobre zostavenému tímu sa podarilo postupne navrátiť hotelu klientelu. Neslávne výmeny riaditeľov hotela sa však dotkli aj jeho, na základe čoho ukončil spoluprácu s Holiday Inn Trnava. Daný fakt ho posunul znova o krok vpred a jeho služby Executive Chefa začala využívať jedna z prominentných reštaurácií v Bratislave, AuCafe. Tvrdá a precízna práca sa zúročila v posunutí sa o ďalší krok a v jeho 27. rokoch sa stal Executive Chefom pre gastronomickú skupinu Roman Restaurants (AuCafe, ParCafe, Wine bar&Tapas a Portofio). Po 4 rokoch sa rozhodol (aj z dôvodu nedostatku kvalitného personálu) ukončiť s Roman Restaurants spoluprácu a posunúť sa znovu ďalej, keď prijal podiel v novej tematickej reštaurácii Rudolfinum Pub.  Po menej úspešnom roku však prestala prevádzka fungovať a ich cesty sa rozišli. Danielove služby Executive Chefa využívala následne aj loď na Petržalskej strane Dunaja pod názvom Dunajský pivovar a po roku sa presunul do Hotela LOFT, reštaurácie Fabrika the beer pub, kde zotrval až do nešťastnej pandémie spôsobenej Covidom-19. Firma Aproxima a E-Dieta.sk využívala jeho skúsenosti dlhé roky.
Pandémia spôsobila, že sa vydal podnikateľskou cestou a rozhodol sa v rúšku Covidu-19 otvoriť malé bistro s názvom Utoroque na Petržalskom sídlisku Antolská.

DODATOČNÁ CSS TRIEDA/TRIEDY

Prešiel rok a z bistra sa posunul na Salaš Sobotišťan, v ktorom kraľuje dodnes. Do jeho portfólia pribudla Stará Kotolňa Senica a taktiež spolupráca s jeho dlhoročným priateľom Karolom Sklenárom, spolu s ktorým otvorili podnik v Hrabove U nás na Liptove.
Aj napriek všetkým úspechom sa Daniel riadi heslom:
„Bez dobrého a spoľahlivého zástupcu a tímu by žiaden šéfkuchár nemohol byť šéfkuchárom.“
Zároveň sa mu plní jeho sen a už ôsmy rok pravidelne pôsobí v Markizáckom Teleráne, kde sa stal veľmi obľúbeným. Daniel je výrazný svojím imidžom, ktorý sa postupne dostáva do popularity na území Slovenska.
Je pravidelným hosťom obľúbeného Slovak food festivalu, kde na hlavnom pódiu, ktoré ma pod záštitou skvelý a nemenej známy Vojto Artz, zabáva ľudí svojou Livecooking show.
Daniel je členom Gourmet Klubu a od roku 2005 držiteľom osvedčenia Diner Amical – Confrerie de la chaine des Rotisseurs. Je víťazom súťaže Incheba Gastro cup 2011, držiteľ zlatej medaily Incheba Gastro Cup 2012, držiteľ bronzu Tatranský kuchár 2012 a semifinalista Česko-slovenskej súťaže Primerba cup. V roku 2013 sa zúčastnil medzinárodnej súťaže Biser Mora na chorvátskom ostrove Brač, kde v konkurencii 80 šéfkuchárov obsadil celkové 13. miesto.
Taktiež je absolventom kurzov Barry Callebaut 2011 v Poľsku a Barry Callebaut 2012 v Belgicku, Molecular Base v Prahe 2013. Medzi najväčšie úspechy patrí bronzová medaila zo súťaže Salon Culinaire Mondial – Igeho 2013 vo švajčiarskom Baseli so súťažným tímom Gourmet klubu, kedy prestížne ocenenie získali pri prvej účasti.
Dve štvrté miesta si priniesol z prestížnej súťaže Thaifex 2014 z thajského Bangkoku. Najčerstvejší úspech zaznamenal v marci 2015, keď zo súťaže z chorvátskeho Braču Biser Mora-Pearl of the sea priniesol tri zlaté medaily. Svojimi oceneniami si zabezpečil účasť v Grand finále Biser Mora 2016 a v konkurencii top 15 obsadil pekné 8. miesto.
V súčasnosti sa súťažiam prestal venovať, nakoľko mu jeho pracovná vyťaženosť nedovoľuje plnohodnotnú prípravu. Pevne však verí, že si v blízkej budúcnosti potrebný čas na súťaženie opäť nájde.