… je v súčasnosti Executive Chef a zároveň spolumajiteľom reštaurácie U nás na Liptove, ako aj Executive Chef v Penzióne Energetik*** Jasná v Nízkych Tatrách. Predsedá Tatranskému klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vysoké Tatry a pôsobí tiež ako chuťový virtuóz Big Green Egg Slovensko. Niekoľko rokov sa venuje aj tvorbe hotelových a reštauračných konceptov a inovácii v gastronómii.
Venuje sa tvorbe svojej značky Chef u Vás doma – catering, ktorá sa zameriava na oslavy priamo u zákazníka doma formou viac chodového menu, alebo formou grilovania. Je držiteľom viacerých ocenení zo svetových súťaží v rôznych krajinách, akými sú napr. Spojené arabské emiráty, Thajsko, Švajčiarsko, Chorvátsko či Bulharsko.
V neposlednom rade sa Karol Sklenár spoločne s Hotelom Koliba Greta & Stodola Greta venuje aj benefícii organizovaním rôznych akcií ako napr. súboj šéfkuchárov. Výťažok z nich venujú na pomoc detičkám, ktoré to potrebujú.
… sa venuje profesionálnej gastronómii už od svojich 17. rokov. V tomto veku stál pred rozhodnutím či pokračovať v nadstavbovom štúdiu, alebo prijať ponuku v tom čase v jednej z najluxusnejších reštaurácií na Slovensku Tempus Fugit. Ponuku prijal a napriek tomu, že sa tým pripravil o možnosť opustiť krajinu a venovať sa gastronómii za hranicami, kde by jeho potenciál určite rástol rýchlejšie, uprednostnil slovenský trh a ostal tak verný rodnej krajine.
V Tempus Fugit zotrval 3 roky, následne vyskúšal aj iné podniky, aby sa po necelých dvoch rokoch do nej znova vrátil a pod vedením vtedajšieho šéfkuchára Mareka Klučku zotrval až do jej zániku. V jeho mladom veku, no s obrovskými skúsenosťami, už ako 22 ročný začínal ako šéfkuchár mimo centra Bratislavy v Zorno Restaurant. Jeho rukopis na jedlách si všimla aj STV, s ktorou spolupracoval dlhých 5 rokov.
Jeho ambicióznosť postrehol aj niekdajší Executive Chef Red Monkey Group Marek Ort a ponúkol mu spoluprácu ako jeho Sous Chef. Bol poverený chodom talianskej reštaurácie PAPARAZZI a po jeho boku absolvoval eventy, ako napr. Ples v opere. Dané okolnosti a odchod Mareka Orta ho vystrelili na pozíciu šéfkuchára Paparazzi a šéfkuchára pre cateringy spoločnosti RMG. Po pol roku fungovania na tomto poste stratil možnosť sebarealizácie, čo využil hotel Holiday Inn v Trnave, kde vytiahol gastronómiu z prachu a vďaka jeho tvrdej práci a dobre zostavenému tímu sa podarilo postupne navrátiť hotelu klientelu. Neslávne výmeny riaditeľov hotela sa však dotkli aj jeho, na základe čoho ukončil spoluprácu s Holiday Inn Trnava. Daný fakt ho posunul znova o krok vpred a jeho služby Executive Chefa začala využívať jedna z prominentných reštaurácií v Bratislave, AuCafe. Tvrdá a precízna práca sa zúročila v posunutí sa o ďalší krok a v jeho 27. rokoch sa stal Executive Chefom pre gastronomickú skupinu Roman Restaurants (AuCafe, ParCafe, Wine bar&Tapas a Portofio). Po 4 rokoch sa rozhodol (aj z dôvodu nedostatku kvalitného personálu) ukončiť s Roman Restaurants spoluprácu a posunúť sa znovu ďalej, keď prijal podiel v novej tematickej reštaurácii Rudolfinum Pub. Po menej úspešnom roku však prestala prevádzka fungovať a ich cesty sa rozišli. Danielove služby Executive Chefa využívala následne aj loď na Petržalskej strane Dunaja pod názvom Dunajský pivovar a po roku sa presunul do Hotela LOFT, reštaurácie Fabrika the beer pub, kde zotrval až do nešťastnej pandémie spôsobenej Covidom-19. Firma Aproxima a E-Dieta.sk využívala jeho skúsenosti dlhé roky.
Pandémia spôsobila, že sa vydal podnikateľskou cestou a rozhodol sa v rúšku Covidu-19 otvoriť malé bistro s názvom Utoroque na Petržalskom sídlisku Antolská.
DODATOČNÁ CSS TRIEDA/TRIEDY
Prešiel rok a z bistra sa posunul na Salaš Sobotišťan, v ktorom kraľuje dodnes. Do jeho portfólia pribudla Stará Kotolňa Senica a taktiež spolupráca s jeho dlhoročným priateľom Karolom Sklenárom, spolu s ktorým otvorili podnik v Hrabove U nás na Liptove.
Aj napriek všetkým úspechom sa Daniel riadi heslom:
„Bez dobrého a spoľahlivého zástupcu a tímu by žiaden šéfkuchár nemohol byť šéfkuchárom.“